Maak meteen een afspraak! Bel: 085 - 020 10 10

Bank werkt mee aan schuldsanering

Bank werkt mee aan schuldsanering

Bank werkt uiteindelijk mee aan schuldsanering

Mijn cliënten exploiteerden een café. Hiervoor hadden zij financiering (een geldlening) van ruim € 125.000,- geregeld bij de ABN Amro bank. De bank had echter na enkele jaren geen vertrouwen meer en wenste de geldlening te beëindigen. Mijn cliënten waren echter niet in staat deze in één keer terug te betalen. De bank begon vervolgens tegen mijn cliënten een procedure waarin zij het volledig uitgeleende bedrag terugvorderde.

Op zichzelf konden mijn cliënten hiertegen weinig verweer voeren. Zij hadden met de bank namelijk een geldleningsovereenkomst gesloten die op elk willekeurig moment opzegbaar was. De bank had dus gewoon recht op terugbetaling van het geld dat zij aan mijn cliënten had uitgeleend. Wel had de bank het probleem dat mijn cliënten niet in staat waren dit binnen afzienbare tijd terug te betalen. Gelukkig vonden mijn cliënten een externe geldschieter. Deze was echter slechts bereid een deel van het terug te betalen bedrag als geldlening over te nemen.

Tijdens de zitting voor de Rechtbank kwam het tot een stevige onderhandeling met de bank. Nadat de bank doordrongen was van de beroerde verhaalspositie van mijn cliënten, bleek de bank bereid genoegen te nemen met de betaling tegen finale kwijting van slechts een deel van het uitgeleende bedrag, mits dit bedrag dan meteen zou worden terugbetaald. De externe financierder stemde ermee in dit deel aan mijn cliënten uit te lenen en aan de bank te betalen. Mijn cliënten werden hierdoor van een belangrijk deel van hun schuldenlast verlost.

Meer Bewezen Resultaten!

Bewezen Resultaten

Bank vist achter het net

Bank vist achter het net

Lees meer

De naweeën van de BSE-crisis

De naweeën van de BSE-crisis

Lees meer

Verwijten aan garagebedrijf verworpen

Verwijten aan garagebedrijf verworpen

Lees meer

Veelgevraagde Diensten

Samenwerkingsovereenkomst laten opstellen

Wil je gaan samenwerken? Maak goede afspraken. Laat je vakkundig begeleiden om tot een waterdichte samenwerkingsovereenkomst te komen.

Bekijk dit aanbod

Contract laten opstellen

Wil je een contract laten opstellen? Laat je contract door ons op maat maken. Je bent dan verzekerd van doordachte en waterdichte afspraken.

Bekijk dit aanbod

Zakelijke Mediation

Hebben jullie een zakelijk conflict dat jullie samen willen oplossen? Schakel ons in als erkende zakelijke mediator.

Bekijk dit aanbod

Ben je op zoek naar ondersteuning in arbeidsrecht, ontslagrecht, contractenrecht of aansprakelijkheidsrecht?

Wees smart, kies voor Swart! Vul vrijblijvend ons digitale contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op. Of bel 085 - 020 10 10 en vraag naar advocaat mr. Marco Swart.

membership-order-of-advocates
membership-vaan
membership-association-process-advocates
membership-disputes-advocacy